Program : 10:00-18:00

0751 930 888Contact-Methods-Phone-iconWA

Andrei Găitănaru

Andrei Găitănaru

Omul cu ideea

Face parte din avangarda Sinapseriei. Este și fondatorul acesteia. Este senior editor la Medievalia.ro și doctorand al Facultății de Filosofie. A fondat Sinapseria fiind convins de faptul că mersul pe bicicleta este giuvaierul nedescoperit al politicilor de mobilitate urbană. Altfel spus, pentru că Bucureștiul poate deveni un oraș al oamenilor, nu al mașinilor.

Mihai Gabriel Dragomir

Mihai Gabriel Dragomir

Avangardă

Probabil ca Mihai este sinapsarul cu cei mai mulţi kilometri pedalaţi pe străzile Bucureştiului. Este genul de biciclist pe care nimic nu-l dă înapoi. Am văzut asta în cele mai crunte condiţii meteo. Mihai iese, Mihai ajunge unde trebuie. End of story. Mersul pe bicicletă îi este cosangvin. S-a dus pe ea, alături de un prieten, până în Iran şi s-a întors viu şi nevătămat. Mare iubitor de jazz şi de alte sunte bune, Mihai nu ratează marile festivaluri de afară. Schema e simplă. Adună nişte bani, îşi ia bicicleta, se urcă împreună în avion şi se întâlneşte cu muzica. Se mai ocupă de dans contemporan. Ceea ce întregeşte foarte frumos portretul sinapsarului meloman.

Bogdan Tăut

Bogdan Tăut

HeadQuarter

Și el, membru al avangardei Sinapseria. Merge pe bicicletă pentru că îi place să fie în contact cu lumea. Și pentru că așa se mișcă mai repede. Și pentru că îi vine greu să facă altfel. La rândul său, este absolvent al Facultății de Filozofie. Mai poate fi întâlnit ca membru al lotului românesc de curling. Pasiunea pentru lectură și pentru gheață mărturisesc anduranța de care este în stare. O putem certifica spunând că pe bicicletă, la nevoie Bogdanul se cunoaște.

Tudor Albu

Tudor Albu

Avangardă

Tudor e al doilea arhitect al echipei. Este încă student, însă dar vede oraşul bine. Un oraş al oamenilor, nu al maşinilor. Probabil că acest tip de vedere îi permite să pedaleze foarte repede. E unul dintre cei care obţine „wow effect”. Pentru că este în stare să taie oraşul în două, din Militari până în Colentina, în doar jumătate de oră. De vreun an a început să facă figuraţie prin filme. Şi a început să fie foarte atras de cinematografie. Lucru bun şi frumos, pentru că printre Sinapsari este deja unul dintre cei din rolurile principale.

Alex Negulescu

Alex Negulescu

Avanagardă

Alex e al doilea sinapsar care aleargă pe o fixă. O bijuterie rusty care îl ajută să scoată timpi stupefianţi de scurţi. „Wow effect” este şi aici la el acasă. Oraşul pare a fi pentru el un fel de quest multi-nivelar, în care el trebuie să găsească cea mai bună soluţie în cel mai scurt timp. Când nu aleargă pe bicicletă este fotograf profesionist. Lucrează cu mai multe agenţii de publicitate, aşa că sunt mari şanse ca unele dintre imaginile de pe out-door-urile stradale pe care le întâlniţi să fie făcute de el.

Cristian Andrei Ionescu

Cristian Andrei Ionescu

HeadQuarter

Cristian-Andrei se mişcă prin Bucureşti cu o lejeritate intravenoasă. I se trage de la pasiunea pentru sport – mai ales ciclismul și baschetul. Şi de la faptul că este conştient că biciclieta este un manifest al normalităţi urbane. La origine este jurnalist. Dar a părăsit domeniul pentru că dorea să contribuie într-un proiect dedicat ameliorării societăţii în care trăieşte. Aşa a găsit Sinapseria şi a devenit parte a nucleului ei. Se ocupă nu doar de livrări, ci şi de partea de management. Şi o face foarte bine. Aleargă pe o bicicletă de trekking şi scoate timp excelenţi, pe orice tip de vreme. Într-un oraş sufocat de maşini, este şi el unul dintre posesorii de „Wow effect”. Motiv pentru care a urcat în Hall of Fame-ul Sinapseriei.

Mihai Cristian

Mihai Cristian

Avangardă

Cristian este al doilea Mihai al echipei :). Probabil că are cea mai bună anduranţă. Ia toate comenzile cu aerul unui exerciţiu pentru copii. Indiferent de vreme, oră, distanţă, perioadă. Este şi cel care a ajuns cel mai departe în afara oraşului. Timpii de reacţie sunt foarte scurţi. Îi dai de ştire şi aproape că e deja unde trebuie să fie. Încă ne uimeşte şi pe noi. Ceea ce e mare lucru. Probabil că are abilitatea de a curba spaţiul şi de a dilata timpul. Orice ar fi, îi prinde bine unui Sinapsar.

Florin Oprina

Florin Oprina

Avanagardă

Este de formatie lingvist, din acela cu Chomsky si cu gramatici generative. Are la activ şi un master de neuroştiinţe, întru menţinerea orizonturilor deschise şi active.
Când nu pedaleză, traduce romane. Când pedalează o face şi pentru Sinapseria. Se încadrează şi la categoria „iute ca ochiul şi ca focul”, şi la cea a sinapsarilor de anduranţă. De asemenea, este şi printre cei care au bifat specializarea „ranger”. A pedalat pentru diverse livrări prin păduri, alei de sat şi alte cotloane lăturalnice.
„Cel mai tare îmi plac, când biciclesc, momentele alea aparte când stai la un semafor cu un picior pe asfalt, te uiţi în jur şi simţi oraşul – aşa urât şi murdar cum este – il simţi foarte personal. Parcă eşti mai aproape de el ca oricând, chiar şi ca atunci când mergi pe jos”, Florin.